Er du klar til GDPR?

Kontraktstyring RISMA
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

EU’s reglement omkring General Data Protection Regulation, forkortet GDPR, kommer i en opdateret version her 25. Maj. Den hidtil gældende lovgivning på området, står til at få en stor overhaling. Det kommer til at have stor indflydelse på alle virksomheder store som små. Lovgivningen gælder nemlig for alle virksomheder og organisationer, som sælger varer og ydelser og på den måde opbevarer personlige data om borgere i Europa. Lovgivningen giver borgere i EU større kontrol over deres personlige data, med henblik på at beskytte denne information i hele Europa. Det lyder jo alt sammen meget godt. Men for de virksomheder og organisationer, som skal omstille sig til den nye lovgivning, venter der et kæmpe stykke arbejde. Heldigvis har findes COMAsystem, som er en virksomhed der specialiserer sig i kontraktstyring. De kan tilbyde adgang til computer systemet RISMA.

Hvad er RISMA?

Risma er et onlinebaseret processtyringsværktøj, som afdækker alle persondataforhold i din virksomhed eller organisation. RISMA systemet går også under navnet RISMAsimpleGDPR og som navnet antyder er det yderst fordelagtigt at bruge, for at imødekomme kravene for den nye GDPR lovgivning. RISMA er udviklet til at gøre din virksomheds kontraktstyring nemmere. Derfor er systemet bygget enkelt op, så det sikre en struktureret og overskueligt overblik over samtlige persondataforhold. Dette sker gennem automatiserede spørgeskemaer, som udvikler kontrolpunkter og dokumentation i virksomheden.

Hvis du er interesseret i RISMA er det muligt, at arrangere et gratis og uforpligtende møde med COMAsystem. Hvis du efterfølgende beslutter dig for, at bruge RISMA i din virksomhed, vil en medarbejder fra COMAsystem komme ud og instruere i brugen af systemet. RISMA er udviklet i samarbejde med advokathuset Plesner, hvorfor du kan være 100% sikker på at det overholde alle danske- og EU lovgivninger på området.

Formålet med RISMA er kort sagt, at skabe et grundlag som sikre din virksomhed kan forblive på forkant med persondataforordningen, som også er kendt som persondataloven, de næste mange år. Desuden er systemet licensbaseret, hvilket gør det prisvenligt og instruering og gennemgang er med i licensprisen.

Få styr på persondataloven

Persondataloven eller persondataforordningen, er lovgivningen bag GDPR. Tænker du nogensinde over hvor mange af dine personlige oplysninger, som ligger ude på internettet? Og i så fald, hvad der sker med alt den information? Det er information som dine kontakter, bankoplysninger, din aktivitet på de sociale medier og din IP-adresse, samt browserhistorik. Alt den slags information bliver registreret og gemt digitalt.

Virksomheder påstår at de indsamler alt denne information, for at hjælpe dig. De bruger den, så de kan målrette relevant information og på den måde give den en bedre kundeoplevelse. Men kan vi være 100% sikre på, det er tilfældet? Sandheden er, at det kan vi ikke helt. Men det er derfor persondataloven og GDPR bliver opdateret, så du ikke skal bekymre dig om disse ting. Den 25. Maj 2018 træder den nye GDPR, atlså den opdaterede persondataforordning, i kræft. Den skulle helst medvirke til, at du kan følge dig mere tryg ved at færdes online.